Ö-Bollen Sommar
Ungdomscupen i Göteborgs skärgård

Följ oss på Facebook

 •  

Ö-Bollens Historia
 • För er som inte hört talas om Ö-Bollen kommer här en liten inblick i varför öarna invaderas av ungdomar de tre första helgerna i Juni och varje helg mellan Jan-Mars förutom vecka 6-7.

  Ö-Bollen startades 2005 av Öckerö IF`S P-97 lag som ville skapa en cup som var perfekt, vi startade med 16 lag från Göteborgs trakten, nästa år la vi till en åldersklass så vi blev 32 lag, året därpå 64 lag osv, idag är det  ca 350 lag på Ö-Bollen vinter med åldersklasser mellan 9-15 år som spelas i Göstahallen och 216 lag på Ö-Bollen Sommar med åldersklasser 10-12 år som spelas på Prästängen.

  I år har vi haft besök från Ystad i söder till Oslo i Norr på Ö-Bollen Vinter och till sommaren kommer 70 lag från Norge och många klubbar från Borås trakten, Trollhättan och Halland.

  Ca 90% av alla besökande lag på Sommaren väljer att övernatta, detta sker i våra olika skolor på Öckerö, nytt för i år är att vi erbjuder ett övernattningspaket även på Vintern, laget kommer då dagen innan cupen spelas, man tränar 1,5 tim i Göstahallen åker till sitt boende som är antingen Havskatten eller Hönöstugor beställer Pizza från Pinan och får dom utkörda till sitt boende, somnar gott, vaknar upp, packar och åker bort till Göstahallen där en frukost buffè står uppdukad, går ner till planerna och spelar Ö-Bollen hela dagen, åker hem med ett leende på läpparna och somnar gott efter en fantastisk helg.

  Allt eftersom Ö-Bollen vuxit har vi från att leta billigaste gurkorna som såg ut som ett U, köpt dricka ifrån Skåne som var 1 kr billigare och spelat på B-plan med 4 regntunga gräsplaner som vi fick ösa med hinkar kl 4 på morgonen för att kunna spela, idag kommer det lastbilar med varor varje vecka till vår matsal i Göstahallen, ute Cafè, Grill och Gyllene skeppet på Bratteberg, vi använder 8 fina planer under Sommaren och 2 konstgräsplaner inomhus under vintern, vi har ett ”skuttihopp land” inne i Göstahallen på sommaren för alla leksugna barn mm

  Som ni nog förstår skulle detta inte funka utan alla våra fantastiska barn och deras föräldrar som finns i vår förening, alla spelare i lagen som är äldre hjälper till med något varje helg, och många hjälpsamma far/morföräldrar, medlemmar mm. Ni får otroligt mycket beröm från alla som kommer och spelar eller tittar på Ö-Bollen skall ni veta.

  Idag är vi en grupp på 11 personer som sitter och planerar allt runt omkring Ö-Bollen och vi vill säga tack till alla er ö-bor som visar sig från den bästa sidan när våra gäster kommer ut till öarna.

  Ö-Bollen gruppen består av: Camilla Lidström, Kicki Johansson Clarke, Peter Martinsson, Samuel Wahlbacke, Rasmus Sundqvist, Hans Bryngelhed, Joakim Nilsson, Martin Nilsson, Joakim Elvinsson, Magnus Lidström och Mikael Dahlqvist

  Besök gärna våran hemsida www.obollen.se eller facebook sida

Lägg till innehåll...